Första miljövänliga isoleringsskivorna

2015-09-04

Svenska iCell bryter ny markMed hjälp av envisa entreprenörer, forskning av KTH, bygget av världens största och modernaste fabrik för cellulosaisolering och stora belopp i investering är nu världens första miljövänliga isoleringsskiva av cellulosa här. Den är producerad av återvunna tidningar. Skivorna lämnar Älvdalen i dag, fredag, för jungfruresan till en husfabrik i Värmland.

– Det har aldrig förut funnits en så miljövänlig isoleringsskiva av cellulosa med den här kvaliteten, fantastisk prestanda, schysst pris och smidig att montera, säger Roger Gudmundsäter, vd iCell.

Det råder bostadsbrist och Sverige står inför en byggboom – samtidigt som det inte finns många miljövänliga alternativ att välja på i byggbranschen. Det svenska företaget iCell har tagit fram miljövänliga isoleringsskivor i cellulosa, återvunna av tidningar. Den här veckan lämnar flera pallar fabriken i Älvdalen för transport till värmländska Hagfors.

Först ut att köpa skivorna är byggentreprenören Kenneth Wahlström på Kewab-ägda företaget Huspartner. Huspartner bygger hus med en uttalad miljöprofil, men Kenneth Wahlström upplever att det har varit svårt att hitta byggmaterial med hög kvalitet som också klarar miljökraven.

– iCells isoleringsskivor är efterlängtade. De är bra för miljön, men det är också en mycket välkommen nyhet för alla montörer som slipper klåda och damm, säger Kenneth Wahlström.

Det går åt 95 procent mindre energi att tillverka cellulosaull jämfört med andra isoleringar. De nya skivorna har också god prestanda och är lätta att hantera vid installation. Dessutom dämpar skivorna ljud väldigt bra.

iCell Skiva anländer hos Huspartner i Hagfors

Kenneth Wahlström känner på första iCell Skivan

Fler nyheter

  2020

  2019

  2018

  2017

  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  Du sparar energi och pengar!

  • iCell nyttjar främst o-cirkulerade tidningar till produktionen.
  • Återvinning av ett ton tidningspapper motsvarar: 19 träd, 4 000 kWh energi, 29000 liter rent vatten, 3 m³ sopor och 30 kg giftigt avfall
  Mer om isolering

  Kvalitetssäkring

  Hela vår verksamhet präglas av ett långt drivet kvalitetsmedvetande. Kvalitetssäkringen är för oss en självklar förutsättning för att kunna leva upp till krav och förväntningar från kunder, myndigheter, organisationer och inte minst vår miljö.

  icellqualitycontrolled

  samarbetar med KTHX-Floc följ oss på

  Miljöfördelar med iCell cellulosaisolering