Byggelever från Norge besöker fabriken

2013-11-18

Bygg- och anläggninskompetens inred Skandinavien

Åk1 elever från Trysil lär av Moras åk3 elever
Under tre dagar i v 43 var Tryslis byggelever från åk1 i Mora för att göra sin måleriintroduktion. Introduktionen i åk1 syfter till att eleverna ska få testa på alla olika yrken som finns inom bygg, anläggning, måleri och plåt. I Mora är man duktig på måleri, och därför passar det bra att Trysils ettor åker till Mora för att testa på det. I Trysil är man bra på mycket annat, men inte främst måleri.

Eleverna testade på och tränade på att spackla, måla och tapetsera. man besökte fabriken ICell i Märbäck, på vägen till Älvdalen. ICell tillverkar lösull av returtidningar och är en spännade materialleverantör inom byggsektorn.

Utöver att lära sig om bygg och måleri fick eleverna även chansen att mäta sina styrkor mot varandra i bowlinghallen. Vem vann? Tystnaden från Mora pekar kanske åt ett visst håll, eller var det kanske inte så viktigt helt enkelt.

Trysil vgs och St.Mikaelskolan har verkligen funnit varandra under projektet. det är jätteskoj!
Läs dagokenfrån dagarna i Mora

Fler nyheter

  2020

  2019

  2018

  2017

  2016

  2015

  2014

  2013

  2012

  2011

  2010

  Du sparar energi och pengar!

  • iCell nyttjar främst o-cirkulerade tidningar till produktionen.
  • Återvinning av ett ton tidningspapper motsvarar: 19 träd, 4 000 kWh energi, 29000 liter rent vatten, 3 m³ sopor och 30 kg giftigt avfall
  Mer om isolering

  Kvalitetssäkring

  Hela vår verksamhet präglas av ett långt drivet kvalitetsmedvetande. Kvalitetssäkringen är för oss en självklar förutsättning för att kunna leva upp till krav och förväntningar från kunder, myndigheter, organisationer och inte minst vår miljö.

  icellqualitycontrolled

  samarbetar med KTHX-Floc följ oss på

  Miljöfördelar med iCell cellulosaisolering